Ο «πατέρας» Πεπ

Posted: 5 Δεκεμβρίου, 2013 in Ευρώπη, Στα γήπεδα της κοινωνίας
Ετικέτες: , ,

Με τους ποδοσφαιριστές να ξεκινούν σε νεαρή ηλικία την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο, μεγαλώνουν μέσα σε αυτό. Η ομάδα είναι η οικογένειά τους και ο προπονητής παίρνει συχνά τον ρόλο του δεύτερου πατέρα. Ο Πεπ Γουαρδιόλα αναπτύσσει μία ιδιαίτερη σχέση με τους παίκτες του, η οποία συχνά ξεπερνά την απλή συναναστροφή που έχει ένας τεχνικός με τους ποδοσφαιριστές του. Η ιστορία που αποκάλυψε ο Πιέρ-Εμίλ Χόιμπεργκ το αποδεικνύει.

guahoy

 

Ο 18χρονος άσος της Μπάγερν Μονάχου θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του δημοφιλούς σπορ. Ο διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Δανίας κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Νέου Παίκτη της χώρας του για το 2013 και ο Γουαρδιόλα δείχνει να πιστεύει πολύ στις ικανότητές του.

Μία οικογενειακή περιπέτεια, όμως, τον αποσπούσε από την προσπάθειά του να κερδίσει μία θέση στην πρώτη ομάδα.

Πριν λίγο καιρό, ο Χόιμπεργκ έμαθε ότι ο πατέρας του πάσχει από καρκίνο. Όπως εξομολείται σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δανέζικο κανάλι, βίωσε τη χειρότερη περίοδο της ζωής του και καθημερινά έκλαιγε γιατί φοβόταν ότι ο πατέρας του μπορεί να πεθάνει ανά πάσα στιγμή. Το γεγονός ότι βρισκόταν χιλιόμετρα μακριά του, τραυματίας και μην μπορώντας να βρεθεί κοντά του, τον είχε κάνει ράκος.

Μόλις ο Γουαρδιόλα πληροφορήθηκε ότι ένας παίκτης του περνά μία τόσο δύσκολη φάση, έσπευσε να σταθεί στο πλευρό του. Του τηλεφώνησε και του δήλωσε τη θλίψη του και την αμέριστη συμπαράτασή του. Ο προπονητής ήταν τόσο συναισθηματικά φορτισμένος που, όπως αποκαλύπτει ο νεαρός, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, λέγοντάς του: «Πρέπει να βρίσκεσαι κοντά στα πρόσωπα που υποφέρουν. Ο σύλλογος θα είναι πάντα εδώ».

Ο προπονητής μίλησε με τη διοίκηση των Βαυαρών προκειμένου ο πατέρας του να μεταφερθεί άμεσα στη Γερμανία για θεραπεία, ώστε να είναι κοντά στον γιό του και η οικογένεια να είναι μαζί σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Συγκινημένος από τον αγώνα του πατέρα του, ο οποίος, σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει ελπίδες να τα καταφέρει, ο Χόιμπεργκ δηλώνει τυχερός που έχει πλέον κι έναν δεύτερο «πατέρα», έστω κι όχι βιολογικό…

Επιμέλεια: Νατάσα Παπαδημητροπούλου

@Natasa_papadim

Σχολιάστε